Χαλκίδα: Η γη αναβλύζει νερό – Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Χαλκίδα εδώ και εβδομάδες, όπου σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμοι και χωράφια έχουν μετατραπεί σε «λίμνες». Μάλιστα, αρκετοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τις οικίες του, καθώς -εδώ και πολλές ημέρες- η γη ξεβράζει νερό, το οποίο έχει καλύψει τα πάντα.

Το CNN Greece πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί και μίλησε με τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου είναι πλέον απεγνωσμένοι, καθώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στις περιοχές τους έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες.

«Μας έχουν γραμμένους κανονικά» αναφέρει κάτοικος που εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να σώσει το σπίτι του.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Έχει γίνει πλέον θάλασσα εδώ», δήλωσε στο CNN Greece η κ. Ερασμία Κούρτη, η οποία καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από κάποιον υπεύθυνο.

Εν των μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη.

Η απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 3 Ιουνίου 2019.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.

SHARE