Απογοητευμένος ο Τραμπ για τη στάση της Άγκυρας στην υπόθεση Μπράνσον

Την απογοήτευσή του για την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον, εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ δια στόματος της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Οι Αμερικάνοι εξετάζουν την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε μία προσπάθεια έντασης της πίεσης.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί» είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, προειδοποιούσε ότι η Ουάσιγκτον θα εντείνει την οικονομική πίεση στην Άγκυρα, εάν επιμείνει στην κράτηση του πάστορα.

Ο Μπράνσον κρατείται εδώ και δύο χρόνια από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και συμμετοχή στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.