Άλλη μια βράβευση για τη Τζούντι Ντεντς

Έχει σαρώσει τα θεατρικά βραβεία η κορυφαία βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς. Η ηθοποιός που έγινε ευρύτατα γνωστή στο κοινό από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, κέρδισε την Κυριακή για όγδοη φορά το βραβείο Olivier, σημειώνοντας ρεκόρ στον αριθμό των Βρετανικών θεατρικών βραβείων για παραστάσεις του Λονδίνου που θεσπίστηκαν στη μνήμη του Λόρενς Ολίβιε.

Η 81χρονη Ντεντς βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο έργο «The Winter’s Tale» (Χειμωνιάτικη Ιστορία) όπου απέσπασε το βραβείο Β” γυναικείου ρόλου. Είναι η πρώτη ηθοποιός που κερδίζει το όγδοο Ολίβιε, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμα και έργα που βραβεύτηκαν σε πολλαπλές ξεχωριστές κατηγορίες.

«Κυρίες και κύριοι, είμαι έξαλλη, καθώς είχα βάλει στοίχημα με τον εγγονό μου το οποίο τώρα έχασα και δεν θα με αφήσει ποτέ να το ξεχάσω», δήλωσε η Ντεντς στην ομιλία αποδοχής του βραβείου. «Το ξέρω ότι όλοι λένε τί υπέροχα που πέρασαν όταν έκαναν κάτι, αλλά αυτή τη φορά μπορώ να πω πραγματικά πώς ήταν μια αξιομνημόνευτη εποχή για μένα στο The Winter’s Tale».

Όταν ρωτήθηκε στα παρασκήνια η ηθοποιός η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο, αν είχε σχέδια να μειώσει τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται, η Ντεντς είπε στο Ρόιτερς, «Ποιός θέλει να πάει πιό αργά; Όχι, θέλω να εργάζομαι. Αλλιώς είναι σαν να παρκάρεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Δεν θα μπορέσεις να το βάλεις μπροστά ποτέ (ξανά).»