Αλλάζει το Viber και γίνεται πιο ασφαλές

Μετά το WhatsApp τώρα και το Viber έρχεται με την σειρά του να παρουσιάσει υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνομιλιών των χρηστών. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να είναι πλέον σίγουροι ότι κανένας δεν θα μπορεί να δει τα μηνύματά τους εκτός από τους ίδιους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής, Michael Shmilov, δήλωσε σήμερα ότι η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα εδώ και πολλούς μήνες για να παρουσιάσει τις εν λόγω υπηρεσίες. «Λαμβάνουμε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών μας πολύ σοβαρά και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθάνονται προστατευμένοι όταν χρησιμοποιούν το Viber» ανέφερε ο ίδιος. Οι χρήστες θα μπορούν να «προστατεύουν» τις συνομιλίες τους μόλις κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του Viber.

Σημειώνεται ότι το Viber έχει περισσότερους από 711 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που αποστέλλουν μηνύματα και κάνουν κλήσεις ομιλίας και βιντεοκλήσεις με ποιότητα HD με ασφάλεια μέσω WiFi ή κινητού δικτύου – δωρεάν. Στο viber ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ομαδικά μηνύματα με έως και 200 συμμετέχοντες.