Αλεξιάδης: Μπορεί να είναι 6 και 7 δόσεις για φόρο εισοδήματος

Για τον στόχο της κυβέρνησης να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, 6 με 7, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σπεύδοντας να επισημάνει πως πρόκειται ωστόσο για θέμα διαπραγμάτευσης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ούτε τον Ζορό κάνουμε, ούτε τον Προμηθέα. Δηλαδή, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα για το πως λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα δεν μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας αποφάσεις όταν υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Η πολιτική μας θέση είναι να έχουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις διαμοιρασμένες σε όσο γίνεται περισσότερους μήνες. Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να έχουμε περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Μπορεί να είναι και 6 και 7 δόσεις. Αλλά αυτά είναι θέματα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ακόμη πως «εάν χρειαστεί στη φορολογία εισοδήματος να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση, αυτό γίνεται με πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στα πολύ υψηλά».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι ο νέος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα λέγεται… ΕΝΦΙΑ 2.