Άκυρη εκκένωση σταθμού του Μετρό στις Βρυξέλλες

Αρχικά να επισημάνουμε ότι το Βέλγιο έχει «ρίξει» το επίπεδο συναγερμού από 4 σε 3. Οπότε η άμεση εκκένωση του σταθμού του μετρό των Βρυξελλών Arts Loi έμοιαζε να μην είναι μια προληπτική αντίδραση όπως ίσως θα ήταν αν συνέβαινε πριν από δύο ημέρες. Αποδείχτηκε όμως ευτυχώς πως η ακαριαία αντίδραση της αστυνομίας η οποία αρχικά έμοιαζε σωστή, συνέβη όταν άντρας στο μετρό κατόπιν υπόδειξης αστυνομικού αρνήθηκε να ανοίξει το παλτό του. Εντέλει όμως ο κύριος δεν ήταν ζωσμένος εκρηκτικά όπως νόμισαν όλοι στην αρχή. Ήταν απλά τόσο φοβισμένος που δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν. Όταν συνήλθε συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης Γκραν Πλας, ένας χώρος όπου οι Βέλγοι σουλατσάρουν με τα καρότσια και τα παιδιά τους ακόμα κι αν έχει ένα μέτρο χιόνι. Η Γκράν Πλας είναι όλο τον χρόνο γεμάτη λουλούδια.

Επίσης λίγα λεπτά πριν από την εκκένωση του σταθμού, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις 3 υπόπτων σε ξενοδοχείο στο νότιο Βέλγιο, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ιράκ.
Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης στην Telegraph, οι άνδρες ανακρίθηκαν από την αστυνομία, μετά την επιχείρηση, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης.
Η πυροσβεστική βρήκε δύο ύποπτα πακέτα, ένα μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή και ένα μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το πακέτο του αυτοκινήτου εξουδετερώθηκε, με τους ειδικούς να επιχειρούν την απενεργοποίηση και του δεύτερου.
Προς το παρόν, οι αρχές δεν είναι σε θέση να διασταυρώσουν αν οι άνδρες συνδέονται με τις επιθέσεις της Τρίτης, που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους, ωστόσο, φαίνεται πως συνδέονται με τον Γάλλο που συνελήφθη εχθές στο Παρίσι.