6 βραβεία Emmy διεκδικεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου για το «Origins» (βίντεο)

Έξω οι Έλληνες πάνε καλά, κάτι που επιβεβαιώνεται από την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαϊωάννου και του έργου του «Origins» για 6 βραβεία Emmy.

Ο Έλληνας χορογράφος και σκηνοθέτης ο οποίος εντυπωσίασε τους πάντες το περασμένο καλοκαίρι με το «Origins», την τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2015 στο Μπακού την οποία και επιμελήθηκε είναι προτεινόμενος για δύο βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Outstanding Directing Special Class» και «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

Πιο αναλυτικά οι έξι υποψηφιότητες του «Origins» κατανέμονται ως εξής:

Οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Greg Breakell (σκηνοθέτες) και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story (βοηθοί σκηνοθέτη) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία«Outstanding Directing Special Class».
Οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης (σκηνική διεύθυνση), Michael Curry (art

director) και Nicholas Mahon (σχεδιασμός σκηνικών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Art Direction / Set Decoration / Scenic Design».

Οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής (μουσική διεύθυνση και σύνθεση) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Music Direction and Composition».
Οι Robert Dickinson και Travis Hagenbuch (σχεδιασμός φωτισμών) και οι Charles Dabezies και Ted Wells (διεύθυνση φωτισμών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία«Outstanding Lighting Direction».
Ο Άγγελος Μεντής και η Yashi (σχεδιασμός κοστουμιών) και η Paula Ryan (υπεύθυνη κοστουμιών) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Costume Design / Styling».
Οι Christian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur (ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου) είναι υποψήφιοι στην κατηγορία «Outstanding Live and Direct to Tape Sound Mixing».

Η τελετή απονομής των Daytime Emmy Awards θα γίνει την 1η Μαΐου στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.