Συνάντηση Μητσοτάκη-Κυπριανού

Το Κυπριακό η έξοδος της Κύπρου απο το μνημόνιο και γενικότερα οι οικονομικες εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αμέριστη στήριξη της ΝΔ και, όπως είπε, ολόκληρου του ελληνισμού σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια.
«Ως γνωρίζετε η Κύπρος κατάφερε και εξήλθε του μνημονίου πριν από λίγες εβδομάδες, και φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε πως παρά τις πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν, ο ίδιος επανέλαβε την εκτίμησή του για το γεγονός ότι στην Κύπρο το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου κρατήθηκε πολύ υψηλά.

«Παρά τις διαφωνίες των κομμάτων διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος της επίλυσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Κυπριανού, τόνισε ότι πάντα προσβλέπει σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

«Αντιμετωπίζουμε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα με αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι, ενδεχομένως και εντός του έτους, αυτή η πολύ μεγάλη πληγή, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρο τον ελληνισμό, θα μπορεί να λυθεί με έναν τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απο την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για εποικοδομητικό διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε τη χαρά του που μπορούν να συζητούν ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους.

«Θεωρώ ότι το Κυπριακό επιβάλλει τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο τής επίτευξης λύσης η οποία να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Είπε επ´ αυτού, επίσης, ότι εφόσον η Ελλάδα είναι το βασικότερο στήριγμα, επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.