Περίεργα παιχνίδια στην Ειδομένη

Περίεργα παιχνίδια παίζονται εκ νέου τις τελευταίες ώρες στην Ειδομένη, με πρωταγωνιστές ΜΚΟ και τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Mega, διακινούνται πληροφορίες πως θα ανοίξουν τα σύνορα.

Μάλιστα, Σκόπια και Βουλγαρία έχουν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πως ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε χαρτογράφηση της περιοχής, χωρίς να αποκλείεται πως θα θελήσουν να μοιράσουν ξανά τα χαρτιά, γεμίζοντας ψεύτικες ελπίδες τους πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή, σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται κάλεσμα μαζικής διαμαρτυρίας και πορείας μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα.
Οι αρχές για μια ακόμα φορά, μέσω ενημερωτικών σημειωμάτων, προσπαθούν να πείσουν πρόσφυγες και μετανάστες πως τα σύνορα είναι κλειστά και πως λύση για αυτούς είναι η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας.

Αυτό που προβληματίζει τους αρμόδιους είναι το γεγονός πως τα άτομα συστήνονται ως μέλη ΜΚΟ ή εθελοντές, δημιουργώντας λανθασμένη εικόνα.

Παράλληλα, οι αρχές γνωρίζουν πως στην Ειδομένη βρίσκονται άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο από την Γαλλία, την Ιταλία και την Γερμανία, τα οποία συστήνονται ως εθελοντές. Μάλιστα, άτομα και από την Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στα σύνορα.

15 ΜΚΟ, από αυτές όμως τέσσερις έχουν αστερίσκους και ερωτηματικά, χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από την ιατρική περίθαλψη και σίτιση έχουν εμφανιστεί ΜΚΟ για «εμπορία ανθρώπων»