Άμεσες δράσεις απο Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την υποστήριξη των συμφερόντων της Ελλάδας στο προσφυγικό, μετά τις απειλές των εταίρων μας για λήψη μέτρων κατά της χώρας μας.
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυριάκος Μητσοτακης θα προχωρήσει σε 4 κινήσεις, με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής μας στη Συνθήκη Σένγκεν.
Οι 4 πρωτοβουλίες Μητσοτάκη
1. Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, με τη συμμετοχή και των συναρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και Βασίλη Κικίλια.
2. Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, αλλά και να ενημερωθεί για τα hotspots.
3. Στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.
4. Στις 17 Φεβρουαρίου, στη Σύνοδο του ΕΛΚ, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ. Γιούνκερ, Ντολ, Βέμπερ, Μοσκοβισί κ.ά.
5. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε «Αφορά όχι μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και γι’ αυτό έχει αναλάβει ύψιστη αποστολή σε περίοδο κρίσης. Περιμένει από τους εταίρους σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη». Και πρόσθεσε:«Δεν θα πρέπει κανείς να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα της κρίσης που έχει αναλάβει το βάρος.
Ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση, είπε ότι Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες και σε ανεπάρκεια», και υπενθύμισε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ανοικτά σύνορα, δηλώσεις της τότε αρμόδιας υπουργού για μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Αμυγδαλέζα, δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ περί μετακίνησης τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, που προκάλεσαν έντονη καχυποψία και δυσφορία των εταίρων.
«Οπισθοχώρηση στο κεκτημένο της Συνθήκης Σένγκεν είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για διάβρωση των θεμελίων των μεγάλων επιτευγμάτων της ΕΕ. Θα είναι μια πολυ επικίνδυνη εξέλιξη», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.