Οργή Ζωής κατά Τσίπρα-Παυλόπουλου

Πυρά κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαγγέλλοντας την ίδρυση αντιμνημονιακού κόμματος.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ιστορίες”, εμφανίστηκε βέβαιη, ότι ο κ. Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν από το δημοψήφισμα, ενώ επεσήμανε ότι ήταν σίγουρη για το παράλληλο νόμισμα. Εκτίμησε δε ότι είχε προβλεφθεί το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή των capital controls.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ανδρείκελο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς πιστεύει ότι εξυπηρετεί τους δανειστές.

Προαναγγέλλοντας το κόμμα που θα ιδρύσει είπε:

«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι, διεκδικεί να είναι, ο κύριος Μητσοτάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί. Και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς”, είπε αναφορικά με τη δημιουργία κόμματος.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε ακόμη ότι υπήρχε η προετοιμασία για το παράλληλο νόμισμα και ότι προφανώς και είχαν προβλέψει το κλείσιμο των τραπεζών.

Προετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα και κλείσιμο Τραπεζών

Πεποίθηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι ότι προετοιμαζόταν από καιρό το κλείσιμο των τραπεζών αλλά και η μετάβαση σε ένα παράλληλο νόμισμα.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία. Για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός».

Από τον Φλεβάρη οι πρώτες αντιφάσεις του Τσίπρα

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, από τον Φεβρουάριο και την πρώτη συμφωνία για παράταση του προηγούμενου προγράμματος είχαν διαφανεί οι αντιφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Τότε εντοπίστηκε και μία πρώτη αντίφαση μεταξύ όσων έλεγε ο κ. Τσίπρας σε εμένα κατ’ ιδίαν και όσων έλεγε ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης, διότι ο μεν Τσίπρας σε εμένα έλεγε ότι η παραδοχή του χρέους και της υποχρέωσης αποπληρωμής αφορά μόνο το διάστημα της 4μηνης παράτασης, ο κ. Βαρουφάκης αντίθετα είπε ότι καθόλου δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός σε αυτήν την διατύπωση». Η ίδια, τόνισε ότι εξήγησε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι «αυτό είναι μνημόνιο, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εξουθένωση και σε έλλειψη εναλλακτικών και πρέπει γρήγορα να χτίσουμε τις εναλλακτικές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης είχε προτείνει εναλλακτικές με πρώτη στην ιεραρχία την επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο και την αναστολή αποπληρωμών για όσο θα διαρκούσε ο λογιστικός έλεγχος και δεύτερον την επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές.

Μεθοδευόταν η συμφωνία Τσίπρα – δανειστών πριν τις εκλογές

Η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει πριν από τις εκλογές με τους δανειστές.

«Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ.Τσίπρας ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «πολλές φορές είχε διαμηνύσει προς στους δανειστές να μην ανησυχούν ότι θα υπάρξει συμφωνία. Κάποιου τύπου διαβεβαίωση είχε δώσει».

«Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει δεν ξέρω με τι άλλου είδους πλαίσια και τι άλλου είδους συνεννοήσεις, θεωρώ όμως ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει εγκλωβίστηκε», πρόσθεσε και τον κατηγόρησε ότι όταν του παρέδωσε το πόρισμα της επιτροπής για το χρέος και την έκθεση για τις γερμανικές οφειλές δεν ήξερε τι να τα κάνει. «Αυτό είναι πρωτοφανές για έναν πρωθυπουργό ο οποίος καλείται να δώσει όλο του το είναι για να υπερασπιστεί τον λαό του», πρόσθεσε.

Προετοίμαζε το δημοψήφισμα από τον Φλεβάρη

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είχε συζητηθεί ήδη από τον Φεβρουάριο.

«Το είχα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα νομίζω το Φλεβάρη ή το Μάρτη και το είχαμε συζητήσει σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ τότε ο κ. Τσίπρας μου είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε κάνεις ή εκλογές ή δημοψήφισμα». Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι είχε εκφράσει την άποψη ότι σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στο οποίο έχανε θα έπρεπε να παραιτηθεί.

«Μου είχε τότε απαντήσει με έναν τρόπο που εκ των υστέρων αξιολόγησα, μου είπε δημοψήφισμα αν το κερδίσεις εντάξει, αλλά αν το χάσεις; Του απάντησα αμέσως ότι αν το χάσεις θα παραιτηθείς. Είχε εκπλαγεί τότε, και επανήλθα λέγοντάς του δε φαντάζομαι να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να εφαρμόσεις Μνημόνιο επειδή θα ήταν η έκβαση του δημοψηφίσματος αυτή. Οφείλεις να σεβαστείς τη λαϊκή εντολή και οφείλεις να παραιτηθείς διότι αυτό δεν είναι το δικό σου πρόγραμμα. Τότε είχε συμφωνήσει προσχηματικά όπως φάνηκε», πρόσθεσε.

Μας αιφνιδίασε όλους με την επιλογή Παυλόπουλου

Αναφορικά με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι αιφνδιάστηκε καθώς είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ότι το όνομα του ΠτΔ θα συζητηθεί και δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Και προσωπικά, το όνομα που προτάθηκε για την Προεδρία της Δημοκρατίας το πληροφορήθηκα όπως όλο το πανελλήνιο και οι υπόλοιποι βουλευτές θεωρώ ή τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία την ώρα που εκφώνησε το όνομα αυτό ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση της Κ.Ο.»

«Ανδρείκελο» ο Παυλόπουλος

Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική της χαρακτήρισε ως “ανδρείκελο” τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα και από αυτά που είχαν συμφωνηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο. Ανέλαβε ας πούμε τα ξημερώματα της ψήφισης των πρώτων προαπαιτούμενων να συμπράξει στην έκδοση ΦΕΚ, για να μη μπορούν τα πρώτα προαπαιτούμενα να τεθούν εν αμφιβόλω μέσω μίας διαδικασίας δημοψηφίσματος κοινοβουλευτικού που θα μπορούσε να προκληθεί και το οποίο είχα ζητήσει να προκληθεί».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι την παρέκαμψε εκείνο το βράδυ «προσπαθώντας με πλάγιους τρόπους και με επικοινωνίες με τις υπηρεσίες της Βουλής να πάρει αντίγραφο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για να δώσει στους δανειστές το επόμενο πρωί ακόμα και ΦΕΚ, κάτι που κανείς δεν είχε πει ότι ζητείται».

«Είναι πολύ βαρύ ότι μπήκε σε διαδικασίες συνεννόησης με τους δανειστές ακόμα και για τη διάλυση της Βουλής» συμπλήρωσε ενώ επανέλαβε ότι αρνήθηκε να διαβιβάσει την επιστολή της που αφορούσε «την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα, γιατί όταν πια το κοινοβούλιο εκβιάζεται και καλείται να νομοθετήσει εντελώς διεκπαιρεωτικά σε ημερομηνίες που ζητούν οι δανειστές δεν υπάρχει πια δημοκρατία και όταν αυτό γίνεται υπό τον οικονομικό εκβιασμό της άρνησης ρευστότητας».

Τέλος επανέλαβε ότι ποτέ δεν είχε φιλοδοξία να γίνει Πρόεδρος της Βουλής και καμία συμφωνία δεν είχε γίνει για το ρόλο που θα αναλάμβανε μετεκλογικά.