Υπό προθεσμία υπουργός ο Μουζάλας

Υπουργός με ημερομηνία λήξης είναι από σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας. Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι τις 18 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

Μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού στην Αθήνα αναμένεται να λήξει άδοξα και η θητεία του στην κυβέρνηση ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ύστερα από το unfair που έκανε να αποκαλέσει τα Σκόπια, ως Μακεδονία. Μια θέση, βέβαια που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, θα λάβει ο Πρωθυπουργός της αποφάσεις του για το θέμα Μουζάλα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Διαβεβαίωσε επίσης δε ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Επεσήμανε επίσης, ότι κατά την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επέμεινε στην άποψή του προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του κ. Καμμένου, των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Επαναβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, παραμένει σταθερή στη θέση για την ονομασία της γείτονος χώρας, αλλά πρόσθεσε: «Σήμερα, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η διαχείριση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης» τονίζοντας πως «απόλυτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού αποτελεί η επιτυχής έκβαση της Συνόδου Κορυφής, αύριο και μεθαύριο».

Οπως ανακοίνωσε «οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού» από την Σύνοδο Κορυφής. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα σχέσεων των δύο εταίρων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Επικαλούμενη την δήλωση του Πάνου Καμμένου, ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά όχι στον κ. Μουζάλα, η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν κινδυνεύει να διαλυθεί η κυβερνητική συνοχή.