Ξεκινά νέο φαγοπότι στην ΕΡΤ

Απίστευτο! Το δημόσιο βουλιάζει κι αυτοί δημιουργούν 49 νέες θέσεις προϊσταμένων στην ΕΡΤ για να βολέψουν τους κομματικούς φίλους…

Μπορεί η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς και να αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, ωστόσο φροντίζει και επιβραβεύει την κομματική της πελατεία στην ΕΡΤ μοιράζοντας «καρέκλες» και επιδόματα ευθύνης!!!

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, τοποθετήθηκαν 49 (!) προϊστάμενοι με τίτλους γεμάτους …φαντασία.

Εντύπωση προκαλεί επί παραδείγματι ο προϊστάμενος πρωτότυπου περιεχομένου(!!!), προϊστάμενος γλωσσικής υποστήριξης (!!!) μέχρι και προϊστάμενος για τις …έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές (!!!), ο οποίος όμως θα λαμβάνει τακτικότατα το μισθό και τα επιδόματα ευθύνης της νέας θέσης.

Το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας θυμίζει όλες τις παθογένειες του κομματικού ελληνικού Δημοσίου, το οποίο οδήγησε τη χώρα στην τραγωδία που βιώνουμε. Ενός δημοσίου όπου συχνά υπάρχουν περισσότεροι διευθυντές και προϊστάμενοι παρά απλοί υπάλληλοι, ενώ προκαλούνται σειρά ερωτημάτων για όσους το εμπνεύστηκαν και το έθεσαν σε εφαρμογή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων απέκτησε τέσσερις προϊσταμένους:

-Πρωτότυπου Περιεχομένου,
-Ψηφιακών Εκδόσεων,
-Ροής Επικαιρότητας και
-Δημιουργικού Σχεδιασμού

Δηλαδή, άλλος προϊστάμενος θα παρακολουθεί το ΑΠΕ και τους ρεπόρτερ, άλλος θα ζητά από τους ρεπόρτερ αποκλειστικά θέματα, άλλος θα έχει τον σχεδιασμό και άλλος τις ψηφιακές εκδόσεις!

Η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος στελεχώθηκε με έξι προϊσταμένους:

-Προβολής,
-Γλωσσικής Υποστήριξης,
-Σύνθεσης
-Ροής Προγράμματος,
-Ξένου Προγράμματος,
-Ελληνικού Προγράμματος
-Τμήματος Εσωτερικής Παραγωγής

Με τρεις προϊσταμένους για το ελληνικό, το ξένο πρόγραμμα και τις εσωτερικές παραγωγές, μάλλον φαντάζει λογική και η επιλογή προϊσταμένου σύνθεσης και ροής προγράμματος.

Δύο – δύο στο αρχείο

Δύο προϊσταμένους αποκτά και ο Διευθύνων Σύμβουλος, για το Τμήμα Διαχείρισης Αρχείων- Μουσείου και το Τμήμα Αποκατάστασης, Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Αρχείου. Τώρα γιατί χρειάζονται δύο πρόσωπα για ένα αρχείο, προφανώς είναι ένα ακόμη μικρό μυστήριο.

Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης απέκτησε οχτώ προϊσταμένους (για το ρεπορτάζ, τη σύνταξη κοκ) και έναν από αυτούς να είναι υπεύθυνος για τις… έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές.

Δέκα προϊστάμενοι θα συμβάλλουν στο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας. Άλλος για τις δορυφορικές συνδέσεις, άλλος για τις ραδιοζεύξεις, άλλος για τις τηλεπικοινωνίες, άλλος για τη μετάδοση του προγράμματος, άλλος για τα κέντρα εκπομπής κοκ.

Τέλος, αλλά… πρώτη σε αριθμό προϊσταμένων είναι η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Με άλλο προϊστάμενο για τις διαφημίσεις και άλλον για τις… αμοιβαίες διαφημίσεις, με προϊστάμενο δαπανών και προϊστάμενο δαπανών κίνησης, με προϊστάμενο προμηθειών και προϊστάμενο προμηθειών παγίων και ανταλλακτικών.

Δύο ακόμη προϊστάμενοι, Επικοινωνίας και Εμπορικού Τμήματος εντάχθηκαν στην Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3.