Χατζηδάκης: Να αφήσει στην άκρη τα επικοινωνιακά τρικ η κυβέρνηση

«Να αφήσει τα επικοινωνιακά τρικ και να ακολουθήσει το δρόμο της σοβαρότητας» ζήτησε τη Δευτέρα την κυβέρνηση αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας το μείζον θέμα με την αποκάλυψη των συζητήσεων Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σα να εξεπλάγη, ενώ αναφέρονται πράγματα που ήδη γνώριζε. «Η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΔΝΤ που το κάλεσε να συμβάλει στο ελληνικό πρόγραμμα δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου το περασμένο καλοκαίρι» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Υπάρχει κίνδυνος για “λεβέντικη διαπραγμάτευση” που θα μας οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση όπως το 2015… Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα όχι οι θεατρικές παραστάσεις» προειδοποίησε. «Το 2015 η χώρα αντί να πάει μπροστά πήγε πίσω, υπάρχει κίνδυνος μέσα σε κλίμα ιαχών και κραυγών κατά του ΔΝΤ η χώρα να βρεθεί σε ένα αποτέλεσμα αρνητικό» τόνισε.

«Η χώρα γύρισε το 2015 στην ύφεση, γιατί θυσιάσαμε την ουσία στο βωμό της δήθεν ηρωικής διαπραγμάτευσης και πληρώνουμε τη δημαγωγία, το λαϊκισμό και τις τζάμπα μαγκιές της κυβέρνησης αντί να ακολουθήσουμε το δρόμο της Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Στις υποκλαπείσες συνομιλίες δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις θέσεις του Ταμείου» διευκρίνισε.
«Και εμείς είχαμε ζήσει το ΔΝΤ να έχει δική του προσέγγιση, και στην τελευταία φάση της προσέγγισης Σαμαρά δεν ήθελαν να κλείσουν τη διαπραγμάτευση» εξήγησε.

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει διαρροές και υποκλοπές» τόνισε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στη σχετική φημολογία για τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, αλλά, εμμέσως, και στους υπαινιγμούς της Κριστίν Λαγκάρντ.