“Χαστούκι” του ΣτΕ στον Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ακύρωσε το ΣτΕ τη νέα διοίκηση από τον υπουργό Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μείζων θέμα νομιμότητας για τη λειτουργία του οργανισμού.

Ο δικαιωθείς πρώην πρόεδρος Θανάσης Γιαννόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα αλλά δηλώνει απρόθυμος να επανέλθει υπό την εποπτεία του αρειμάνιου υπουργού αναπληρωτή Υγείας.

Άδειασε το συμβούλιο Επικρατείας τον επιπόλαιο Π.Πολάκη και την αυταρχική του απόφαση για νέα διοίκηση.
Στον «αέρα» βρίσκεται η νομιμότητα του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Αθανάσιος Γιαννόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας παύθηκε από τα καθήκοντά του. Σήμερα, Παρασκευή, πάντως υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση του νέου ΔΣ υπό τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Γιαννόπουλος είχε παυθεί από τα καθήκοντά του μετά την «κόντρα» του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με αφορμή τον διαγωνισμό για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ιατρικό προσωπικό.

Η διχογνωμία μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την κατάρτιση του προσωρινού πίνακα των υποψηφίων, είχε ως αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να ζητήσει την παραίτηση του συνόλου των μελών του ΔΣ του Κέντρου. Η άρνηση του κ. Γιαννόπουλου να υποβάλλει την παραίτησή του, είχε ως αποτέλεσμα την παύση του ιδίου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ με απόφαση που συνυπέργαψαν οι κύριοι Πολάκης και Ξανθός.

Με σχετική υπουργική απόφαση ανέλαβε στις 10 Μαΐου καθήκοντα ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ και σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, η νομιμότητα του νέου ΔΣ τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση, καθώς ο Αθ. Γιαννόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και με τα οποία ζητά την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας παύθηκε από τα καθήκοντά του και έγινε η τοποθέτηση του νέου ΔΣ.

Να σημειωθεί ότι, χθες Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγεία, ζητώντας την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των κ.κ. Πολάκη και Ξανθού τόσο για τον διαγωνισμό στελέχωσης των ΜΕΘ, όσο και τη νομιμότητας της παύσης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή:Nonpapernews.gr