Χαμός στον Πειραιά με την επίσκεψη της Αντζελίνας Τζολί

Τον καταυλισμό στην Ειδομένη αναμένεται να επισκεφτεί εντός της ημέρας η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, η οποία μετά την προσγείωση του αεροσκάφους της στο «Ελ. Βενιζέλος», κατευθύνθηκε στον Πειραιά.

Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στον Πειραιά επικράτησε πανζουρλισμός μόλις έγινε γνωστή η άφιξή της. Μετανάστες σκαρφάλωσαν παντού για να καταφέρουν να δουν για λίγα λεπτά την ηθοποιό.

Επίσης, ένταση επικράτησε μεταξύ των φωτογράφων και των φωτορεπόρτερ που προσπάθησαν να πάρουν μια δήλωση ή να τραβήξουν μια φωτογραφία της και λίγο έλειψε να ποδοπατηθούν.

Η Αντζελίνα Τζολί μίλησε με προσφυγόπουλα, στα οποία και είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι αισθάνεται ευτυχισμένη που βρέθηκε δίπλα τους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, αναμένεται να περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στις 4 το απόγευμα.

Η Αντζελίνα Τζολί είχε προγραμματισθεί να μεταβεί στη Λέσβο από τον Λίβανο όπου βρισκόταν, αρχικά την Τρίτη στις 9 το βράδυ. Μάλιστα,είχε υποβληθεί σχετικό σχέδιο πτήσης, το οποίο ακυρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

Η πτήση επανασχεδιάστηκε, με ώρα άφιξης στη Μυτιλήνη στις 9 το πρωί της Τετάρτης. Τελικά, περί τις 7.30 το πρωί, πηγές της ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκαναν γνωστό ότι η επίσκεψη σε ό,τι αφορά το σκέλος της στη Μυτιλήνη ματαιώνεται.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς στελέχη του θα συνόδευαν την κ. Τζολί, κατά την επίσκεψη της στους καταυλισμούς προσφύγων στο νησί.