«Βόμβα» Ρωσίας στον ΟΗΕ με στοιχεία ότι η Τουρκία εξοπλίζει τον ISIS

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση που δημοσιεύει το Russian Today (RT) επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ ότι ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κ. Vitaly Churkin κατέθεσε στοιχεία ότι βασικός προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία είναι η Τουρκία.

Σύμφωνα με το δίκτυο RT o Churkin στην επιστολή του, γράφει μεταξύ άλλων: «Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας».

Σύμφωνα με την επιστολή, οι τρομοκρατικές ομάδες, που δρουν στη Συρία έλαβαν εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων μέσω της Τουρκίας το περασμένο έτος.

Συνολικά, οι τρομοκράτες έλαβαν 2.500 τόνους νιτρικού αμμωνίου (αξίας περίπου 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου ($ 468,700), 75 τόνους σκόνης αλουμινίου ($ 496,500), νιτρικό νάτριο ($ 19.400), γλυκερίνη ($ 102.500) και νιτρικό οξύ (34.000 χιλιάδες $) μέσω της Τουρκίας το 2015, προσέθεσε ο Vitaly Churkin.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε στοιχεία στον ΟΗΕ σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία αγοράζει και μετά εμπορεύεται πετρέλαιο από τον ISIS.

Όλη η κατάσταση δείχνει μια κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας που κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει.

SHARE