Βίντεο σοκ δείχνει από κοντά τον βομβιστή αυτοκτονίας

Νέο βίντεο παρουσιάζει από πολύ κοντά τον βομβιστή αυτοκτονίας, που σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης.

Το βίντεο σοκ, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, δείχνει από καθαρή γωνία το πρόσωπο και τις κινήσεις του τη στιγμή που πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας που έκαναν λόγο ότι ο καμικάζι είχε στόχο να κάνει την επίθεση σε άλλο σημείο της περιοχής με περισσότερο κόσμο, όμως από τον φόβο του πυροδότησε την βόμβα νωρίτερα.

Επισημαίνεται ότι από την επίθεση, η οποία είναι η τέταρτη κατά σειρά που γίνεται φέτος στην Τουρκία, σκοτώθηκε ο δράστης κι άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ενώ 36 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 12 είναι ξένοι πολίτες. Η επίθεση έγινε σε μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ.

Τούρκοι αξιωματούχοι βλέπουν το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα πίσω από την επίθεση. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης δείχνουν ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από το ΡΚΚ ή κάποια οργάνωση, η οποία σχετίζεται με αυτό.

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε απάνθρωπη την επίθεση αυτοκτονίας, διαμηνύοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να αντιμάχεται κατά «των κέντρων της τρομοκρατίας».

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη από επίθεση καμικάζι