Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΚΙΝΑΛ

Η χθεσινή (12/7) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ ήρθε να επιβεβαιώσει το μετεκλογικό κλίμα έντονης κριτικής προς την ηγεσία του κόμματος, αλλά και το εμφανές άγχος στην αναζήτηση της …χαμένης ταυτότητάς του.

Στη συνεδρίαση υψηλόβαθμα στελέχη άφησαν σαφείς αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του κόμματος, ενώ έκανε λόγο και για «κρυπτόμενα στελέχη».

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου του ΚΙΝ. ΑΛΛ. κατηγορώντας την ότι εκείνη ήταν που «έδωσε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση».

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν περίμενε κανείς πως το ΚΙΝΑΛ θα είναι στο 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31% και δήλωσε με νόημα: «Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ».

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Ρέππα, ο οποίος τόνισε ότι είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» και μίλησε για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ που είχε ως αποτέλεσμα «ο κόσμος να πιστεύει πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά και για τον λόγο αυτό επέλεξε τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα. Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα «παρά τις οβιδιακές μεταβολές στον πολιτικό χάρτη της τελευταίας δεκαετίας και την αναδιάταξη των δυνάμεων στον αριστερό-προοδευτικό πόλο του πολιτικού μας συστήματος, παραμένει ουραγός».

Ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το μοναδικό κόμμα που μετεκλογικά βρίσκεται σε στρατηγικό τέλμα, ενώ παρέθεσε στοιχεία για τον συνεχώς μειούμενο αριθμό που ψηφοφόρων που στηρίζουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Από το 2012 και μετά.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο Σ. Ξεκαλάκης δήλωσε: «Σήμερα, με μόνο εκφραστή της «κεντροαριστεράς» το ΚΙΝΑΛ, ο αριθμός των ψήφων ανέρχεται μόλις στις 457519, όταν, σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 437579 ψήφους και η Νέα Δημοκρατία κατά 378274. Ακόμα και το Μέρα25 πήρε 24597 ψήφους παραπάνω απ’ τις Ευρωεκλογές, αλλά δεν πανηγυρίζει…..».

Κατηγόρησε δε, την ηγεσία του κόμματος για: «παρασκηνιακές συναλλαγές, προσωπικές διευθετήσεις, περιχαράκωση, αναπαλαίωση, αποκλεισμούς και έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας».