Βενιζέλος σε Καμμένο: Είσαι αλητάμπουρας!!!

Σκηνές μοναδικές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά εκτυλίχθηκαν στη Βουλή μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι συγγενικό πρόσωπο του κ. Βενιζέλου έχει μετοχές της Marfin. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερράγη χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αλλητάμπουρα.

Συγκεκριμένα ο Π. Καμμένος κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι μέλη της οικογένειάς του Ευ. Βενιζέλου έχουν σχέση με την Μαρφίν και τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Ακουσα το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ποιος ο λόγος κ. Βενιζέλο, εσείς που ηγείστε ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ: Τι έχει να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έχει καμία σχέση με την Marfin; Μήπως έχετε συγγενικά πρόσωπα στη Marfin;» είπε απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως σηκώθηκε από το έδρανό του: « Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγνώμη στα τέσσερα» φώναζε και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο.

«Σας παρακαλώ τι εκφράσεις είναι αυτές;» απάντησε ο κ. Κουράκης αλλά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε επί πεντάλεπτο τουλάχιστον, ενώ στο βήμα είχε ανέβει και περίμενε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
«Το άρθρο 67 παράγραφος 2 που επικαλείται ο κ. Βενιζέλος λέει ρητά για παραβίαση του άρθρου του Κανονισμού. Δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Θα προχωρήσουμε τις πρωτολογίες και μετά θα συζητήσουμε. Παραμερίζω τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου και προχωρούμε κανονικά» αντέτεινε ο προεδρεύον της Βουλής κ. Κουράκης.

Αργότερα ο κ. Βενιζέλος λαμβάνοντας το λόγο χαρακτήρισε ανακρίβειες όσα είπε ο κ. Καμμένος. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για το έχει ευθύνη για το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών, υπενθύμισε ότι τον έχει ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος για την υπόθεση των υποβρυχίων είπε ότι με τη νέα σύμβαση προστατεύθηκε το ελληνικό δημόσιο για να μη χαθούν δύο δις ευρώ, λόγω ατελειών προηγουμένων συμβάσεων. Και τόνισε: «Είναι ανάξιος να ψέγει εμένα».

Σε ό,τι αφορά στη Δικαιοσύνη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαχωρίζει τη Δικαιοσύνη σε καλή πρόεδρο του Αρείου Πάγου και σε κακή Εισαγγελεα του Αρείου Πάγου. Απευθυνόμενος δε στην κυβέρνηση είπε: «Έχετε βιάσει και διαφθείρει το κράτος δικαίου. Χειραγωγείτε δικαστές. Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υφίσταται».