Βενιζέλος: Η κυβέρνηση νέμεται την εξουσία και δεν σέβεται τίποτα

Η κοινή στάση της αντιπολίτευσης στο αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση είναι κατά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο το κέρδος από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ, η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ταπείνωση, μιζέρια, και στασιμοχρεοκοπία.

Ο κ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να μπει στην ουσία του προβλήματος υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που δεν σέβεται τίποτα και δεν έχει καμία θεσμική αντίληψη

«Έχουμε για κυβέρνηση μια παρέα ανθρώπων που θέλει να νέμεται την εξουσία», είπε, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι το απόλυτο ψεύδος της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πως υπάρχουν καλοί εισαγγελείς και δικαστές, που εξυπηρετούν την πολιτική τους, και κακοί που διαπομπεύονται γιατί οι ενέργειές τους δεν συνάδουν με κυβερνητικές αντιλήψεις. «Είναι ανατριχιαστικό», ανέφερε.

«Η χώρα ταπεινώνεται παντού και τι τους έμεινε; Η ‘διαφθορά’. Όλη η ‘διαφθορά’ τι είναι; Ένα όνομα και μία γάτα», είπε ειρωνικά ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο ραντεβού Τσίπρα – Ψυχάρη και στον περίφημο «γάτο των Ιμαλαΐων. Σημείωσε επίσης ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ενισχύθηκε το σενάριο της τεχνητής πόλωσης που έθεσε πρώτος ο Αλέξης Τσιπρας και από ένα σημείο κι έπειτα συνέχισε η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ μιας δεξιάς κυβέρνησης είναι ο υπουργός για τη διαφθορά, μιας αριστερής κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι η χώρα οικοδόμησε ένα πολιτικό σύστημα πάνω στο ψέμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση του PSI, λέγοντας ότι ενώ η κυβέρνηση μιλά διαρκώς καταγγελτικά για το «κούρεμα» του 2012, όταν οι μικρο-ομολογιούχοι προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Στρασβούργο, η κυβέρνηση με τους νομικούς της συμβούλους υπερασπίζεται το PSI.

Με το συγκεκριμένο παράδειγμα ο κ. Βενιζέλος θέλησε να αποδείξει ότι ακόμα και σε αυτό, το μείζον ζήτημα για την οικονομία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθεί μια υποκριτική διγλωσσία.