Βασίλισσα Ράνια: Σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της στη Λέσβο (βίντεο)

 

Μια σημαντική επίσκεψη, που ευαισθητοποιεί την παγκόσμια κοινή γνώμη για το δράμα των προσφύγων, πραγματοποίησε στη Λέσβο σήμερα η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

rania-lesvos-10

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε», είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Η όμορφη βασίλισσα της Ιορδανίας συνάντησε δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαιτέρως τρυφερή με τα μικρά παιδιά, κυρίως ένα κοριτσάκι που έχει χάσει τα μαλλιά του εξαιτίας ασθένειας.

rania-lesvos-5

Η επίσημη επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης της ηθοποιού και ακτιβίστριας, Σούζαν Σάραντον, της Αντζελίνα Τζολί και του Πάπα Φραγκίσκου, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο για το προσφυγικό.