Τσίπρας: Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος… ψόφησε!

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του κ. Μητσοτάκη αμήχανη.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε αρνητικά στην πρόκληση του κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και στο αίτημά του για εκλογές. Είπε συγκεκριμένα:

“Όταν βγαίνετε στο εξωτερικό διαβεβαιώνετε τους εταίρους ότι “δεν βιάζομαι”, η χώρα είχε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν χρειάζεται και τέταρτη.Δεν σας έφτασαν οι τρεις εκλογές που χάσατε; Θέλετε να χάσετε και τέταρτη; Ξαναπαίζεται στο μέγιστο κρεσέντο του, το σενάριο, το χιλιοπαιγμένο της αριστερής παρένθεσης προκειμένου να δημιουργήσετε ένα κλίμα. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε, έγινε κατοικίδιο, που ούτε καν νιαουρίζει. Ξεχάστε τις εκλογές κ. Μητσοτάκη για να μην είστε ο νεότερος αρχηγός της παράταξης που φεύγει νωρίτερα” τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: “Η παρουσία σας ήταν εξαιρετικά αμήχανη. « Αντί να μου σχολιάσετε κάτι εκ των 13 παρεμβάσεων που κατέθεσα ήρθατε και καταθέσατε ένα σκίτσο του Αρκά. Η συζήτηση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Σας καλώ να σοβαρευτείτε. Το να συζητά κανείς για διαπλοκή είναι εύκολο αλλά να βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων είναι δύσκολο. Πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα. Δεν είπατε τίποτα για τη διαπλοκή., Δεν μας είπατε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε”.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας πως: «Η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2012- 2015, παρενέβη με μια σειρά από αποφάσεις που αφορούσαν τη δικαιοσύνη με κατάφορα αντιστυνταγματικές διατάξεις και άκουσα ένα μέρος της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να προκαλεί λέγοντας αυτές τις παρεμβάσεις να τις άρετε. Η συζήτηση είναι σοβαρή, κ. Μητσοτάκη σοβαρευτείτε. Για τη Siemens, για την Εξεταστική Επιτροπή, που μπορεί να σας βοηθήσει. Δεν μας είπατε αν συμφωνείτε. Στη δημοκρατία, η μία εξουσία οφείλει να ελέγχει την άλλη. Προφανώς και θα συζητάμε στο κοινοβούλιο για τη Δικαιοσύνη. Θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα με ένα νομοσχέδιο να άρουμε αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούσαν τη λειτουργία της δικαιοσύνης».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια εικόνα διάλυσης της οικονομίας, διάλυσης εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης η οποία δεν είναι κατά την άποψή του ένα παγκόσμιο θέμα. Παρ όλα αυτά, η έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει πλήρως τη βασική επιχειρηματολογία της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ διέλυσε τη χώρα”

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα “ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έφερε μια συμφωνία, που προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή και συζητάμε για μέτρα 5-6 δισ και όχι 90 δισ όπως εσείς. Οι αρχικές προβλέψεις ήταν να έχουμε μια τεράστια ύφεση και στην πραγματικότητα έχουμε σταθερότητα”.
Αναφορά στα capital controls

O πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες και την επιβολή των capital controls, το 2015, υπερβήκαμε το στόχο σε έσοδα. Την εποχή του δικού σας succes story, είχατε για το ’14 στόχο 1,5% ενώ εμείς βρήκαμε πλεόνασμα 0,4%. “Θέλετε να μιλήσετε με νούμερα, να μιλήσουμε. Δεν ισχυρίζομαι ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι παραδεισένια, κάθε άλλο. Από την άλλη πλευρά το να δημιουργείτε διαρκώς ένα κλίμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατάφεραν να διαλύσουν την οικονομία ενώ εσείς τα πηγαίνατε περίφημα δεν μπορεί να σας πιστέψει κανένας” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
“Μιλήσατε για την αδαή κοινωνική πλειοψηφία. Πάντως στις δημοκρατίες, για κακή σας τύχη, οι πλειοψηφίες είναι αυτές που αποφασίζουν” είπε ακόμη.
Συνεχίζοντας να ασκεί κριτική σε όσα είπε στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “περιγράψατε μια κατάσταση διάλυσης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι πηγαίνετε στις Βρυξέλλες και φοράτε ένα άλλο κοστούμι, πιο ευρωπαϊκό”
Θέλοντας να δώσει συνέχεια στις επιθέσεις προς τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι “είσαστε ο πρώτος που ζητάτε την παραίτηση Μουζάλα, ενώ εκεί παριστάνετε τον υποστηρικτή του και λέτε πως δεν πρέπει να απομακρυνθεί ένας υπουργός για τέτοιους λόγους”.
Αιχμές για τους μετακλητούς υπάλληλους

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στα ζητήματα διαπλοκής για να εξαπολύσει πυρά ενάντια τόσο στον κ. Μητσοτάκη όσο και σε γνωστά συγκροτήματα Τύπου. «Για τα ζητήματα διαπλοκής άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η ομιλία σας ήταν ένα αναμάσημα πρωτοσέλιδων γνωστού συγκροτήματος Τύπου. Στην ομιλία σας άκουσα διάφορα που κάτι μου θύμιζαν και τελικά είναι όλα τίτλοι από τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα. Αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη να τον αλλάξετε γιατί είναι προβλέψιμος. Το ίδιο κάνετε και με την εφημερίδα του κομιστή. Εσείς που είχατε 52 μετακλητούς στο υπουργείο σας, είχατε προσλάβει ανθρώπους με κριτήρια ΑΣΕΠ. Αν κάποιος είναι καφετζής, μπάρμαν, ακόμη και σκουπιδιάρης είναι έντιμη δουλειά. Το να είναι λαμόγιο και να βγάζει έξω τα λεφτά, αυτή δεν είναι έντιμη δουλειά»!

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε και στην υπόθεση με το κύκλωμα των εκβιαστών τονίζοντας πως: «Ο άνθρωπος που διόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Μάης, έκανε τη σύμβαση με τον Μαυρίκο. Και μετά ήρθαμε εμείς και φτιάξαμε το νέο ΔΣ της ΕΡΤ όπου τοποθετήθηκε ο κ. Ταγματάρχης. Και στη συνέχεια ο κ. Μαυρίκος άρχισε μέσα από την εφημερίδα του την Ακρόπολη να χτυπάει τον Παππά και τον Ταγματάρχη. Ήρθατε και φέρετε την μεγάλη απόδειξη, λοιπόν, ότι οι δικοί σας διόρισαν τον κ. Μαυρίκο. Έχετε σπάσει τα ταμεία κ. Μητσοτάκη Διαπράξατε μία πρωτοτυπία. Δεν ξέρω αν έχει διαπράξει τέτοια γκάφα άλλο αρχηγός κόμματος. Αντί να δώσετε συγχαρητήρια στην αστυνομία που ξεσκέπασε ένα κύκλωμα εκβιαστών, μιλάτε για παρακράτος γιατί νιώθετε ενοχές. Τέρμα στη συγκάλυψη».