Τσίπρας σε Τούσκ: Μην ενθαρρύνεις μονομερείς ενέργειες

Αντιπαράθεση Τούσκ – Τσίπρα είχαμε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ο πρωθυπουργός απάντησε μέσω twitter σε προηγούμενη ανάρτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος ουσιαστικά ευχαρίστησε τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού.

Ο κ. Τσίπρας μέσω αναρτήσεων κάλεσε τον Ντόναλντ Τούσκ να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των Ευρωπαίων, τονίζοντας ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου οφείλεται σε μονομερείς ενέργειες. Κάλεσε επίσης τον Τουσκ να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην εφαρμογή των κοινών αποφάσεων.

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», έγραψε ο πρωθυπουργός σε τέσσερις διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter.

tsipras

tsipras1

tsipras2

tsipras3

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τουσκ είχε γράψει στον δικό του λογαριασμό: «Οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος της βαλκανικής οδού τερματίστηκαν. Δεν είναι θέμα μονομερών ενεργειών αλλά κοινής απόφασης της ΕΕ των 28. Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».