Τσίπρας: Περνάμε τον κάβο έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό – Κόμμα διαμαρτυρίας η ΝΔ

Την αισιοδοξία του ότι έρχονται καλύτερες μέρες τις οποίες αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους ευρωπαίους ηγέτες να ακολουθήσουν την προτροπή του Γερμανού αντικαγκελάριου κ. Γκάμπριελ και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδος.

Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

«Περνάμε το δύσκολο κάβο και βγαίνουμε σε ήρεμα νερά… Θα τα καταφέρουμε, έρχονται καλύτερες ημέρες που τις αξίζει και ο τόπος και ο λαός μας» διαβεβαίωσε.

«Βρεθήκαμε στην ανάγκη να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που εσείς ανάψατε… Aυτοι που μας κατηγορούν για φοροκαταιγίδα και φορολαίλαπα ψηφίσαν από το 2010 μέχρι το 2014 μέτρα 63 δισεκ. ευρώ. Και τολμούν κάποιοι σήμερα να καταστροφολογούν» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σε ποια χώρα ζούσατε τότε εσείς, σε κυβερνήσεις του βουνού που έδιναν παροχές στον ελληνικό λαό;» δήλωσε ειρωνικά απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. «Θέλετε όλοι να ξεχάσουμε ότι, επί δεκαετίες, τα ταμεία λεηλατήθηκαν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει περιπέσει σε στρατηγικό αδιέξοδο και μαζί της και όλες οι δυνάμεις που τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο είχαν συστήσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη».

Όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός, η αντιπολίτευση δεν μπορεί πλέον να καταλογίσει, όπως έκανε το καλοκαίρι του 2015, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδιάζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όμως παράλληλα δεν έχει και εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος μάλιστα προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον προειδοποίησε πως με την τακτική του να μην καταθέτει καμία θετική πρόταση κινδυνεύει να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα διαμαρτυρίας, όπως χαρακτήριζαν τα άλλα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα χρόνια.

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να πιστέψει πως το ασφαλιστικό της χώρας ξώκειλε τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για “λεηλασία” των ασφαλιστικών ταμείων τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας να ζητά εκλογές, αλλά από τη στιγμή που η ΝΔ όπως είπε δεν έχει εναλλακτική πρόταση, είναι φανερό ότι σκοπός της «δεν είναι να φέρει κάτι καλύτερο για τον τόπο», αλλά «να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις, κάποιοι αγωνιούντες εκδότες και καναλάρχες που βλέπουν όχι τη χώρα να καταστρέφεται, αλλά όλο το σύστημα διαπλοκής που τους συντηρούσε να καταστρέφεται».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον Σεπτέμβρη ζήτησε και πάλι την εντολή του λαού επειδή δεν πέτυχε όλα όσα ήθελε, αλλά ότι είχε μια συμφωνία δύσκολη που μπορούσε να υλοποιηθεί.

«Η δέσμευσή μας στον ελληνικό λαό ήταν ότι θα εφαρμόσουμε αυτή την συμφωνία αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις. Ότι ανέλαβε η κυβέρνηση την δέσμευση να στηρίξει τους πιο αδύναμους. Αυτές είναι οι κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες στηριζόμαστε», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε ήδη καταφέρει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, τους δανειολήπτες που είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Με το ασφαλιστικό προχωράμε σε μια νέα μεταρρύθμιση χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ από κύριες συντάξεις. Αυτό δεσμευθήκαμε και αυτό κάνουμε. Σας θυμίζω ότι όταν κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο μιλήσατε για μονομερή ενέργεια. Αυτή είναι η αγωνία σας ότι δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση, επισήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή.

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα όπως υποστήριξε το 98% των φορολογουμένων δεν θα έχουν καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.