Τσακαλώτος: Αρχή εξόδου της χώρας από το φαύλο κύκλο της ύφεσης

Χωρίς θριαμβολογίες, γεγονός που δείχνει τα «πεσμένα φτερά» της κυβέρνησης, αντιμετώπισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την απόφαση του Eurogroup. Θεωρεί σαφώς θετική την απόφαση και την χαρακτηρίζει αρχή της αντιστροφής του φαύλου κύκλου για επιστροφή στον ενάρετο κύκλο, στον οποίο για να φθάσουμε, αναγνώρισε ότι πρέπει να προσέλθουν στη χώρα μας επενδύσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι για το χρέος κάποια μέτρα θα εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα. Δηλαδή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης και ως τη λήξη του προγράμματος. Σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία και για μέτρα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν το 2018, αλλά ήδη γνωρίζουμε τη μορφή τους, καθώς επίσης συμφωνία και για λήψη μέτρων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

«Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, μετά από πολύ καιρό. Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού προέβλεπε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και τώρα υπάρχει ένα συνολικό πακέτο», είπε.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για να μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αυτή είναι η αρχή αντιστροφής του φαύλου κύκλου στον οποίο είχε περιέλθει η Ελλάδα, με ύφεση και μέτρα, και ότι η χώρα με την επιστροφή των επενδυτών θα μπει σε έναν ενάρετο κύκλο».