Τσακαλώτος: H συμφωνία για το χρέος θα προσελκύσει επενδύσεις

Περισσότερο ως ευχή παρά ως βεβαιότητα ακούστηκε η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το χρέος και τις επενδύσεις στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι “μια έγκαιρη συμφωνία για το χρέος, ανοίγει τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα”.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε επίσης, ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Έτσι, σημείωσε, θα υπάρξουν λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.