Τράπεζα χρόνου: Το αλληλέγγυο δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών

Μια ενδιαφέρουσα δράση με στόχο την αλληλοϋποστήριξη ξεκίνησαν οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη μετατρέποντας το χρήμα… σε χρόνο.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, που λειτουργεί με μονάδα συναλλαγής το χρόνο, προάγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή των κατοίκων του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, μέσω της δημιουργίας δικτύου αλληλοϋποστήριξης.

Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του δικτύου και να αλληλοδιευκολύνονται στην καθημερινότητά τους.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 432 ωφελούμενος, οι οποίοι χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι κάτοικοι της περιοχής, προσφέρουν και ανταλλάσσουν τεχνικές και χειρονακτικές εργασίες ή διάφορες υπηρεσίες» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος Ιωάννα Αγγέλου.

Σύμφωνα με την κ.Αγγέλου, περιζήτητες είναι οι οδοντιατρικές αλλά και οι νομικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για λογιστές καθώς αυτές τις μέρες υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις. Όπως εξηγεί, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν ένα προφίλ στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου

Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου και υλοποιείται από την Μ.Κ.Ο Άρσις σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά.

Δείτε περισσότερα στο ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου