Το iD, τα iDentities και ο Θ.Λάλας

Στα αφιερώματα (i-Dentities) του νέου πολυχώρου iD στην οδό Κανάρη του Κολωνακίου, ένας καλλιτέχνης σχεδιάζει, ειδικά για το κατάστημα, ρούχα, αξεσουάρ ή άλλα αντικείμενα.

Το i-D είναι το νέο concept store που άνοιξε το περασμένο Φθινόπωρο στο παλιό κατάστημα του Καρούζου, στη συμβολή των οδών Κανάρη και Σέκερη στο Κολωνάκι. Η ιδέα και η υλοποίηση του πρότζεκτ ανήκουν στην Ειρήνη Ντέρου.
Το κατάστημα αυτό, που πριν λίγο καιρό, άδειο, θύμιζε στους περαστικούς πως η κρίση σαρώνει τα πάντα, τώρα δίνει ένα νέο στυλ στο σταυροδρόμι. Λιτό, στυλάτο, ευρύχωρο, με πολύ προσεγμένες επιλογές ρούχων, αξεσουάρ, κοσμημάτων, ειδών περιποίησης και αρωμάτων, το i-D έχει κάτι να προσφέρει: την αίσθηση ότι η Αθήνα δεν είναι εντελώς αποκομμένη (και λόγω capital controls) από το διεθνές στυλ και τη μόδα.

iD4

Και για να πάει το πράγμα ένα βήμα παραπέρα μόλις εγκαινίασε τη θεματική shopping σειρά με τίτλο i-Dentities, στο πλαίσιο της οποίας σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεργάζεται με Ελληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και οι οποίοι ειδικά για το κατάστημα θα σχεδιάζουν συλλεκτικές σειρές ρούχων, αξεσουάρ και άλλων αντικειμένων design που προσφέρονται για καθημερινή χρήση.

iD2

Πρώτος τέτοιος καλεσμένος είναι ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος σχεδίασε μια θεματική βιτρίνα του καταστήματος επί της Κανάρη, ένα μεγάλο γυάλινο τραπέζι, έναν καναπέ, διακοσμητικά πλακάκια, σερβίτσια πιάτων και καφέ. Επίσης συνεργάστηκε με την ελληνική design εταιρεία Kooreloo για την οποία φιλοτέχνησε τσάντες και μία πετσέτα θαλάσσης καθώς και με την εταιρεία 27 wooden accessories στην οποία δάνεισε τα σχέδιά του για την κατασκευή ξύλινων κοσμημάτων, παπιγιόν και γυαλιών ηλίου.

Τα αφιερώματα i-Dentities πραγματοποιούνται στον δεύτερο όροφο του καταστήματος ο οποίος στο μέλλον θα διατίθεται εξ ολοκλήρου σε αυτά. Το αφιέρωμα στον Θανάση Λάλα διαρκεί ως τις 2 Απριλίου.

i-D Concept Stores: Κανάρη 12 & Σέκερη, τηλ. 210 3221801

iD5

slideshow_4

iD6

Lalas