Το “φάντασμα” της τρομοκρατίας πλανάται στη Γερμανία

Στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων στο Βέλγιο, η πλειονότητα των Γερμανών φοβάται ότι θα γίνουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους, μέσα στο 2016.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης TNS Emnid έδειξε ότι το 56% των Γερμανών αναμένει πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, σύμφωνα με την Bild. Στον αντίποδα, το 38% των ερωτηθέντων απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο.

Η έρευνα έγινε αμέσως μετά από το «χτύπημα» στις Βρυξέλλες, που προκάλεσε το θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 300 ατόμων. Η Γερμανία είναι από τις χώρες που ανησυχούν εξαιτίας της επιστροφής Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη χώρα τους.

Την Πέμπτη, πηγή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας δήλωσε στο RIA Novosti ότι η BND γνωρίζει πως 70 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία, έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών είναι περίπου 600 άτομα.