Τις Γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

Τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο Γενικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης κ. Φυτρακης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Γιώργος Μακρής, από τους οποίους ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για την καθημερινότητα των κρατουμένων.

‎Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία, το καθημερινό πρόγραμμα και τις γυναίκες (351 άτομα) που κρατούνται στη φυλακή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα δέκα παιδάκια (κάτω των 3 ετων) που μεγαλώνουν στο Ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους σε ατομικά κελιά, με τα δύο από αυτά να έχουν ξεκινήσει από φέτος παιδικό σταθμό στο γειτονικό χωριό του Αγίου Θωμά.

‎Από τις 351 κρατούμενες, 250 ότι εργάζονται στις υπηρεσίες της φυλακής και έχουν ευεργετική πρόβλεψη στην ποινή τους, με τον κ. Μητσοτάκη να ρώτα τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει στη συνέχεια κατά την επανένταξη τους στην κοινωνία.

Όπως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στη φυλακή λειτουργεί και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας το οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια και από όπου τρεις κρατούμενες θα συμμετέχουν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ υπάρχει και θεατρική ομάδα. Στη φυλακή λειτουργεί και βιοτεχνία παραγωγής σεντονιών με χορηγία του ιδρύματος Λάτση, αλλά και κέντρο εκμάθησης υπολογιστών.

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε και για τις αθλητικές δραστηριότητες, με τον διευθυντή των φυλακών να τον ενημερώνει ότι υπάρχει ακόμη και ομάδα γιόγκα Ιδιαίτερη ενημέρωση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ για το Κέντρο απεξάρτησης που λειτουργεί μέσα στο σωφρονιστικό ιδρυμα και στο οποίο ακολουθούν το πρόγραμμα 40 άτομα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε επίσης όλες τις εγκαταστάσεις κράτησης, μένοντας αρκετή ώρα στα κελιά με τις μητέρες κρατούμενες, όπου χαιρέτησε όλα τα παιδάκια, ξεναγήθηκε στ‎α μαγειρεία, στη βιβλιοθήκη και στο κέντρο εκμάθησης υπολογιστών.