Τι θα πει ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή

«Διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» αναμένεται να τονίσει – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιρειών από προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιπλέον θα αναδείξει τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.

EURONEWS
Σε ρυθμούς Novartis κινείται η ελληνική Βουλή

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στη Ν.Δ. για τις κατηγορίες της περί «σκευωρίας», καθώς επίσης και για την διαρκή «επιχείρηση τρομοκράτησης» που καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση. Επιπλέον αναμένεται να στηλιτεύσει τις «ευθείες παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, στην οποία, όπως θα τονίσει «κατά τα λοιπά ομνύει αλά καρτ η Ν.Δ.».

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE