Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – Στο παρεκκλήσι η σορός του από τις 06:00

Στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η σορός του θα βρίσκεται από τις 6 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια η σορός του τέως Βασιλιά θα μεταφερθεί στο Τατόι, όπου θα ταφεί κοντά στους προγόνους του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει έχει γίνει γνωστό ποιοι επίσημοι θα παραστούν στην κηδεία με εξαίρεση την ισπανική βασιλική οικογένεια. Στην Αθήνα αναμένονται ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγόσ του Λετίθια, ο Χουάν Κάρλος Α’, ενώ ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα η Σοφία της Ισπανίας, αδελφή του εκλιπόντος.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται για την κηδεία, η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’, η οποία είναι αδελφή της Άννας Μαρίας αλλά και ο Πρίγκιπας της Δανίας Φρειδερίκος, ανιψιός του Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά την βρετανική βασιλική οικογένεια, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιος θα την εκπροσωπήσει, χωρίς να αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του.

Την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Την ίδια ώρα, στο Τατόι συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο των βασιλικών τάφων, προκειμένου να καθαριστεί και να καλλωπιστεί. Χθες στο Τατόι βρέθηκαν τα παιδιά του Κωνσταντίνου προκειμένου να επιθεωρήσουν τον χώρο ενώ στο σημείο βρίσκεται και αστυνομική δύναμη για τη φύλαξη του χώρου.

SHARE