Θρίλερ στο FIR Αθηνών με πρωταγωνιστές τους πιλότους αμερικανικού Boeing!

Σκηνικό που θυμίζει μαύρη κωμωδία του Χόλιγουντ εξελίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών με πρωταγωνιστές του πιλότους ενός Boeing γνωστής αμερικανικής εταιρείας.

Το επιβατηγό αεροσκάφος, που είχε προορισμό τη Σαουδική Αραβία, δεν απαντούσε στις κλήσεις των ευρωπαϊκών και του ελληνικού κέντρου ελέγχου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο ΝΑΤΟ.

Το αεροπλάνο έδειχνε να ακολουθεί κανονικά το σχέδιο πτήσης, αλλά οι πιλότοι δεν απαντούσαν στις επίμονες κλήσεις των κέντρων ελέγχου, με αποτέλεσμα, όταν πέρασε στον ελληνικό εναέριο χώρο να απογειωθούν δύο F16 από την αεροπορική βάση της Σούδας και να προσεγγίσουν το κοκ πιτ του αεροσκάφους.

Οι Έλληνες πιλότοι έκαναν νόημα στο πλήρωμα και όπως διαπιστώθηκε, οι πιλότοι είχαν τοποθετήσει τον ασύρματο σε… λάθος συχνότητα.

Το επεισόδιο έληξε αλλά η κινητοποίηση προκάλεσε έντονη ανησυχία στις αρχές, πανικό στους επιβάτες του αεροσκάφους που είδαν τα F16 να πετούν δίπλα τους, αλλά και έξοδα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία.