Θρίλερ με το διαγωνισμό πώλησης του Ντυνάν

Μεγαλώνει η πιθανότητα να κηρυχθεί τελικά άγονος ο διαγωνισμός της τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, πληροφορίες που προς το παρόν έρχονται από την πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένονται οι ανακοινώσεις από την τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την PwC που λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της πώλησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο ήταν η προσφορές που κατατέθηκαν, η μια από το ίδρυμα Ωνάση και η δεύτερη από την American Hospital που αγόρασε τη θυγατρική του Υγεία στην Αλβανία. Farallon Capital και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι Μubadala Investment Company φέρονται να μην προχώρησαν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και έμειναν πίσω στην κούρσα της διεκδίκησης.

Κατά τις πληροφορίες, το ύψος των δύο προσφορών δεν είναι ικανοποιητικό. Υπάρχει εντούτοις το ενδεχόμενο να ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας “Ημιθέα Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.