Την άμεση εκκένωση του Ελληνικού ζητά ο Μητσοτάκης

Την άμεση εκκένωση του Ελληνικού ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος νωρίς το πρωί επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το χώρο του παλιού αεροδρομίου, προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

«Οι συνθήκες δυστυχώς εδώ πέρα είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής εδώ και πολλούς μήνες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε ένα αποδεκτό χώρο φιλοξενίας» σημείωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα που περνά, θα γίνονται χειρότερα. Ζητώ και σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που ζήτησε οι τηλεοπτικές κάμερες να μείνουν εκτός του παλιού αεροδρομίου, είδε από κοντά το χώρο που μένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στον πρώτο όροφο, εντός του κτιρίου αφίξεων σε σκηνές. Συνοδευόμενος από τον συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με αρκετούς από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί, ενώ σταμάτησε αρκετές φορές για να ακούσει τα προβλήματα που του μετέφεραν γονείς που μένουν προσωρινά με τις οικογένειες
τους. Μάλιστα παρέμεινε για αρκετή ώρα στο ισόγειο του κτιρίου όπου σε ένα δωμάτιο απασχολούνταν τα μικρά παιδιά.

Αμέσως μετά ενημερώθηκε και από τους δημάρχους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Διονύση Χατζηδάκη, ‎που έφτασαν στο σημείο μόλις έμαθαν για την επίσκεψη, ενώ συνομίλησε και με τους άντρες της αστυνομικής δύναμης.

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΝΔ που επισκέφθηκε το χώρο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση και έγγραφα που έχουμε στείλει κατά καιρούς. Έχουμε περιγράψει αυτά που ο ίδιος διαπίστωσε , συνθήκες άθλιες, τριτοκοσμικές, που αποτελούν καταρχήν προσβολή για τους ίδιους τους μετανάστες και τις τοπικές μας κοινωνίες. Ο Δήμος, η τοπική κοινωνία και όλοι εδώ έχουν κάνει το καθήκον τους, ήρθε η ώρα και οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν το καθήκον τους και να μεταφερθούν σε αξιοπρεπές χώρους διαβίωσης που να έχουν όλες τις συνθήκες που ταιριάζουν στον πολιτικό μας πολιτισμό και τη φιλοξενία μας», τόνισε ο
Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

_DIM8544