“Θεσμικός πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση της Βουλής

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας δημοκρατίας με αφορμή την τετρασέλιδη επιστολή του προέδρου της ΝΔ, που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

 

Το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το ”φύγετε” και το αίτημα για εκλογές, που έδωσε τη θέση του στις γραφικότητες του «παραιτηθείτε» και στον δήθεν ”αυταρχισμό” της κυβέρνησης, βλέπουμε τη ΝΔ να βουλιάζει στον βούρκο της αναξιοπιστίας. Όσο και να επενδύει στην καταστροφή και να κατασκευάζει σκηνικό πόλωσης εκεί που δεν υπάρχει, η πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβεται».

Ανταπαντώντας με επικριτικό τρόπο η ΝΔ επισημαίνει:

«Μπροστά στα όσα τεκμηριωμένα επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη.

Όπως δεν βρήκε να πει λέξη για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Με τη σιωπή τους ομολογούν την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης.

Ομολογούν ότι είναι η χειρότερη και αυταρχικότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».