Θεσμική εκτροπή Πολάκη- Θέλει… «μαυροσκούφηδες» στη Δικαιοσύνη- Παρέμβαση Παυλόπουλου ζητούν οι Δικαστές

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για να προστατεύσει τη Δικαστική Εξουσία, ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την πρωτοφανή επίθεση του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε βάρος της Δικαιοσύνης, την οποία χαρακτηρίζουν «θεσμική εκτροπή».

Επίσης η Ένωση καλεί τον κ. Πολάκη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα που μέλος της Εκτελεστικής Εξουσίας παραβιάζοντας την βασική αρχή της διάκρισης εξουσιών, που ισχύει στα δημοκρατικά καθεστώτα, παρεμβαίνει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο στη Δικαιοσύνη, απειλώντας μάλιστα με επέμβαση «μαυροσκούφηδων».

Η παραμονή πλέον του κ. Πολάκη στην κυβέρνηση τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς η κάλυψή του από τον πρωθυπουργό θα σημαίνει υιοθέτηση των ολοκληρωτικής αντίληψης θέσεών του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης στην ομιλία του χθες Πέμπτη είπε ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης, ανήμερα της αυτοκτονίας του Άρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου φιγουράρει στο γραφείο του, ζήτησε να υπάρξουν «μαυροσκούφηδες» που θα εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική.

Σημείωσε ακόμη πως η υπόθεση Μαυρίκου δεν φαίνεται να ήταν «και τόσο ατύχημα».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε πως «το χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες για να λαδώνουν δημοσιογράφους και σάιτ με ελάχιστη επισκεψιμότητα προκειμένου να εξασφαλίζουν την εύνοιά τους»

Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις:

Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ένωση.

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», καταλήγει.