Θεοδωράκης: Κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα

Έκκληση στα κόμματα που το καλοκαίρι του 2015 ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας για τους επόμενους δέκα μήνες ώστε να μπει φρένο στην καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα, απευθύνει μέσα από συνέντευξή του στη Real News ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την πρότασή του επανέλαβε και στην εκπομπή mega Σαββατοκύριακο όπου αναφερόμενος στην άρνηση Μητσοτάκη να μετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, προέβλεψε ότι η άρνηση αυτή θα καμφθεί αν τεθεί εθνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα στη real είπε:
«Η χώρα κατρακυλάει εκτός Σέγκεν, εκτός ευρώ, εκτός Ευρώπης. Πρέπει να διακόψουμε αυτή την καταστροφική πορεία. Προτείναμε και προτείνουμε μια κυβέρνηση από τις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Δέκα στόχοι – δέκα υπουργοί – δέκα μήνες. Δε θα γίνει γιατί η λύση του διαλόγου και της συναίνεσης δεν είναι στην ατζέντα των κομμάτων εξουσίας. Όλοι νομίζουν πως έχουν τη λύση στο τσεπάκι τους, μέχρι να αποδειχθεί πως το τσεπάκι του είναι τρύπιο», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο. Το οξυγόνο τελειώνει στην κοινωνία και αύριο μπορεί να είναι αργά».

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, τόνισε:
“Λέμε ότι ο κύριος Τσίπρας μπορεί να ψηφίζει τα δύσκολα, αλλά αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που αν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας θα έπρεπε ίσως να συζητήσουμε στη Βουλή για μία μεγαλύτερη κυβέρνηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την εκπεφρασμένη άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση εκτίμησε ότι “αν τεθεί θέμα εθνικό και η ΝΔ μπορεί να αλλάξει άποψη”, σημειώνοντας ότι αρκετά στελέχη της ” στους διαδρόμους της Βουλής διακρίνουν ότι η χώρα είναι σε μια ακυβερνησία, διακρίνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές άρα κάτι άλλο πρέπει να γίνει”.

Τόνισε , ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. “Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός λέει ότι θέλω 153 χειροκροτητές, να χοροπηδάνε όπως χθες το βράδυ στις καρέκλες τους, λες και είμαστε στο γήπεδο…Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Επειδή η Βουλή χειροκροτεί τον εκάστοτε ηγέτη της δεν σημαίνει ότι ο λαός ξεπερνάει τα προβλήματά του”, σημείωσε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ότι ο Αλέξης Τσίπρας “θα προσπαθήσει να περάσει τα επώδυνα μέτρα και ελπίζει ότι το χρέος και κάποια άλλα τέτοια πράγματα θα τον απελευθερώσουν πράγμα που δεν θα συμβεί”.
“Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει”

Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι και απαντώντας έμμεσα στον κ. Θεοχάρη που θέτει θέμα ηγεσίας εκτίμησε ότι στο Συνέδριο θα τεθεί θέμα ηγεσίας και πρόσθεσε:
“Υπάρχουν παιδιά, φίλοι μου που λένε ότι πρέπει να εξεταστεί η θέση του επικεφαλής”, σημείωσε, εξηγώντας ότι με τις υπογραφές του 10% των συνέδρων μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την ηγεσία.

Στο συνέδριο, όπως ανέφερε, θα απαντηθεί και η πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου.
“Θα απαντήσουμε την Παρασκευή”, δήλωσε, τονίζοντας: “ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία αξία. Είμαστε κόμματα που το καθένα έχει δοκιμαστεί στην κοινωνία, έχει μετρηθεί και από εδώ και πέρα αυτό που θα μας ενδιαφέρει όλους είναι αν υπάρχει μια λαϊκή απαίτηση για κάτι διαφορετικό”.

“Το Ποτάμι λέει εμείς θα συνεχίσουμε, έχουμε αρχές, έχουμε έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων που θεωρούμε αναγκαίες για τη χώρα και αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες και καλούμε εκεί όλον τον κόσμο να τοποθετηθεί. Με βάση την τοποθέτηση θα δούμε μικρές και μεγάλες συμμαχίες”, επισήμανε.

Για τον ίδιο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί βουλευτής με άλλο κόμμα. “Το να συνεργαστώ σε συγκεκριμένη στιγμή και να δώσω το χέρι για κάτι που θεωρώ σημαντικό ναι, αλλά εγώ δεν θα γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Είχα ένα όραμα για τη χώρα, ίδρυσα κάτι, αν αυτό πεθάνει θα πεθάνω κι εγώ μαζί του”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του Ποταμιού θα διεξαχθεί στις 26-27-28 Φεβρουαρίου.