Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Δεν βγήκαν τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, καθώς το κύμα απόσυρσης πινακίδων συνεχίστηκε και φέτος με αμείωτους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν το Δημόσιο να μην «πιάσει» τους στόχους που είχαν τεθεί, από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και σήμερα να επεξεργάζεται προτάσεις ευνοϊκότερες. Ωστόσο η υλοποίηση αυτών εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει το κουαρτέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο έχει επεξεργασμένη πρόταση με την οποία θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους, ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη τους. Η τροπολογία θα προβλέπει ανάκτηση πινακίδων:

1. Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ , θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ .

2. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους , με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ), 427 ευρώ.