Τελευταίο αντίο του Καραμανλή στον Αγγέλου: «Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι»

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης συγγενείς φίλοι και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία είπαν σήμερα, το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Αγγέλου, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Βαθιά συγκινημένος ο κ. Καραμανλής εκφώνησε τον επικήδειο λόγο για τον αγαπημένο του φίλο. Αναφέρθηκε όμως και στη δικαστική περιπέτεια του Γιάννη Αγγέλου για την υπόθεση Βατοπεδίου, και στη δικαίωσή του τονίζοντας ότι στο τέλος πάντα το φώς νικάει το σκοτάδι.

Είπε ο Κώστας καραμανλής:

«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες.

Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.

Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.

Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρήσια και δικαιώθηκες.

Γιατί ήσουν το φως.

Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε»

Ο Γιάννης Αγγέλου ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή από το 1989 όταν ο πρώην πρωθυπουργός πολιτεύθηκε για πρώτη φορά και εξελέγη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η φιλία τους όμως μετρούσε ακόμη περισσότερα χρόνια, από το 1981, προτού ο Κώστας Καραμανλής μπει στην πολιτική.

1

2

3

4