Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Με εκτενή δημοσιεύματα καλύπτουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την έκρηξη βόμβας στο κτίριο του ΣΚΑΪ κάνοντας στην πλειονότητά τους για πλήγμα κατά της δημοκρατίας ενώ ορισμένα, όπως το πρακτορείο Reuters, αναφέρονται επίσης στο «ιστορικό πολιτικής βίας στην Ελλάδα».

«Επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, την αστυνομία και πολιτικούς δεν είναι ασυνήθιστες στην Ελλάδα, η οποία έχει μακρύ ιστορικό πολιτικής βίας», σημειώνει το Reuters, έπειτα από εκτενή περιγραφή των ζημιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στο τέλος του ρεπορτάζ, η «Daily Telegraph» υπενθυμίζει ότι μόλις «τον Νοέμβριο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα».

«Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας» είναι ο τίτλος αντίστοιχου δημοσιεύματος του περιοδικού «Time». Παραθέτοντας τις δηλώσεις της υπουργού Δημόσιας Τάξης Όλγας Γεροβασίλη, το περιοδικό μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τον τόπο της επίθεσης υπογραμμίζοντας και στον τίτλο ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Στις ομοιότητες με την ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της οδού Λουκάρεως στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφέρεται το Associated Press.

Περιγράφοντας το σκηνικό του σταθμού μετά την έκρηξη, όπου «δεκάδες ερευνητές της αστυνομίας ντυμένοι με λευκές στολές συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία από τον αποκλεισμένο χώρο», το πρακτορείο αναφέρει μεταξύ άλλων τις δηλώσεις του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Νικου Φιλλιπίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν, «αλλά είναι σαν η βία να έφθασε στο σπίτι σου».

Κεντρικό θέμα είναι επίσης η είδηση της έκρηξης στον ΣΚΑΪ σε αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με εικόνες και δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας η οποία καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια