ΣΥΡΙΖΑ: Η «εκδίκηση» του… Καρανίκα

Η έκφραση «πλατιά χαμόγελα στην Κουμουνδούρου» δεν επαρκεί για να εκφράσει το κλίμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «πάρτι» που στήθηκε στα social media για τους διορισμούς κομματικών στελεχών της ΝΔ σε δημόσιους οργανισμούς, μεταφέρθηκε και στην έδρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κατακραυγή που προκάλεσε την παραίτηση του 80χρονου πολιτευτή της ΝΔ από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας, συνιστά βαρύτατο πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό.

Καταρρέει το αφήγημα

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι με το «μπαράζ» κομματικών αναξιοκρατικών διορισμών:

Πρώτον, καταρρέει το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί «κομματικού κράτους του ΣΥΡΙΖΑ». Υπενθυμίζουν το «διαδικτυακό λιντσάρισμα» που υπέστη ο Νίκος Καρανίκας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την προεκλογική υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα τοποθετήσει αποτυχόντες πολιτευτές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Δεύτερον, ραγίζει η εικόνα του «τεχνοκρατικού επιτελικού κράτους» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι διορισμοί των «άσχετων με το αντικείμενο ημετέρων» δείχνουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα, την ολική επαναφορά των ρουσφετολογικών παλαιοκομματικών λογικών.

Ζητάνε παραιτήσεις

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα είναι ότι ζητάει την παραίτηση του Βασίλη Κικίλια. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι: « Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή – κουμπάρο του, βουλευτή του, στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;»

Και καταλήγει: «Συνεπώς, μία παραίτηση αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της “αναξιοκρατίας” και του κράτους των “αρίστων” του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. […]. Επειδή το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό ως φαίνεται για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 “αρίστων” που διόρισε και του Υπουργού των ρουσφετιών, κ. Βασίλη Κικίλια».

Η απάντηση της ΝΔ

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση».

Η Πειραιώς προσθέτει ότι:

«Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση».

Και καταλήγει: «Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».