Σύλληψη οδηγού λεωφορείου για εξαπάτηση προσφύγων

Στοπ στην εγκληματική δράση ενός 25χρονου που κατηγορείται για απόπειρα εξαπάτησης προσφύγων έβαλε η Ελληνική αστυνομία με την σύλληψή του σήμερα.

Ο 25χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου εντοπίστηκε στο Νέο Φάληρο, ως μισθωτής και οδηγός τουριστικού λεωφορείου, να επιβιβάζει σε αυτό είκοσι πέντε (25) πρόσφυγες από την Συρία, τους οποίους οι συνεργοί του μετέφεραν από την περιοχή του λιμένα Πειραιά με μικρό λεωφορείο, προκειμένου να τους μεταφέρει στα σύνορα, εξαπατώντας τους ότι αυτά είναι ανοικτά για τη διέλευσή τους.

Επιπρόσθετα, ο συλληφθείς δεν διέθετε λίστα επιβατών και τιμολόγιο που να αναγράφει την ημερομηνία και τον προορισμό του δρομολογίου και δεν είχε εκδώσει εισιτήρια και αποδείξεις είσπραξης για τους επιβάτες.

Ο συλληφθείς που κατηγορείται για απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί λειτουργίας τουριστικών γραφείων, επιβατικών μεταφορών και εκμίσθωση Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ από την αστυνομία αναζητούνται τρεις συνεργοί του.