Συλλήψεις υποψήφιων τρομοκρατών σε Βέλγιο και Γαλλία

Σε υψηλή επιφυλακή παραμένουν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σε Βέλγιο και Γαλλία.

Το τελευταίο 24ωρο οι αστυνομικές αρχές των δύο χωρών που έχουν γίνει βομβιστών αυτοκτονίας συνέλαβαν 7 υπόπτους που σχετίζονται με πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ειδικότερα, η αστυνομία του Βελγίου κρατεί έξι άτομα από χθες σε σχέση με τις συνεχιζόμενες έρευνές της για τις βομβιστικές ενέργειες στις Βρυξέλλες την Τρίτη. . Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου.

Χθες η Γαλλία συνέλαβε ένα άτομο ακόμη ενημερώνοντας, ταυτόχρονα, ότι απέτρεψε νέα επίθεση στη χώρα «που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

«Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία», είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο χθες βράδυ σε κτίριο του προαστίου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

«Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο υπουργός.