Στο Ζάππειο για τσίπουρα ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε

Μετά την οκτάωρη συνεδρίαση στο Προεδρικό όπου οι αρχηγοί των κομμάτων έκαναν δύσκολη τη ζωή του Πρωθυπουργού, με τις αντιρρήσεις τους και τις επιφυλάξεις τους για το κοινό ανακοινωθέν, σήμερα ο κ. Τσίπρας το έριξε λίγο έξω και απόλαυσε τσιπουράκι στο Ζάππειο.

Μαζί του ήταν και οι συνεργάτες του Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης.

Πριν το τσίπουρο πάντως η εκλεκτή παρέα απόλαυσε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί το οποίο έφερε μια κυρία από την έκθεση κρασιού που γινόταν στις αίθουσες του Ζάππειου.
«Το καλύτερο αριστερό μπακ»

Λίγο αργότερα, στην πρωθυπουργική παρέα προστέθηκε και ο ο Νίκος Καρούλιας, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και για λίγο η συζήτηση έγινε ποδοσφαιρική. «Το καλύτερο αριστερό μπακ», σχολίασε ο Πρωθυπουργός, γνωστός φιλοπαναθηναϊκός.

Ο κ. Καρούλιας χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους παρευρισκομένους και ξεκίνησε τη συζήτηση για τα ποδοσφαιρικά με τον Πρωθυπουργό με την ενεργή συμμετοχή των υπουργών Παππά και Χουλιαράκη.

Ο έτερος υπουργός Ευ. Τσακάλωτος, γνωστός Παοκτζής, απλά παρακολουθούσε. Φυσικά η κουβέντα κατέληξε στη διακοπή του κυπέλλου μετά τα επεισόδια της Τούμπας ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η μόνη λύση ακούστηκες να λέει ο κ. Καρούλιας.

Η παρέα, αφού πλήρωσε το λογαριασμό, με κάρτα και ρεφενέ, πήρε το δρόμο της επιστροφής ποδαράτο, όπως , άλλωστε, είχε φτάσει. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε μια οικογένεια με το παιδάκι της που, μετά την έκπληξη, άρχισε να αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ιουλία, Ιουλία, ο πρωθυπουργός για τον οποίο μιλάγαμε χθες βράδυ», είπε η μαμά στο κοριτσάκι με τον κ. Τσίπρα να σταματά να τους χαιρετά και μιλά με το μικρό.

Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου και άρχισε τις συσκέψεις ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Δυστυχώς όλα τα ωραία πράγματα κρατούν λίγο.