Στο χρηματιστήριο η Spotify

Ύστερα από πολύμηνη φημολογία η Spotify ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Θα ακολουθήσει μία ασυνήθιστη, αντισυμβατική μέθοδο, γνωστή ως απευθείας εγγραφή και όχι δημόσια προσφορά, με την οποία θα αντλούσε κεφάλαια.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία στις ιδιωτικές αγορές οι μετοχές της είχαν διαπραγματευθεί έως και τα 132,50 δολάρια, προσδίδοντάς της αξία άνω των 23 δισ. δολαρίων.

Η Spotify είναι η κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών streaming μουσικής στον κόσμο με 71 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και περισσότερους από 159 εκατομμύρια ενεργούς ακροατές μηνιαίως. Είναι διαθέσιμη σε 169 χώρες. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της είναι η AppleMusic με 36 εκατομμύρια συνδρομητές.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, που κατέθεσε για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, το 2015 είχε έσοδα ύψους 2,37 δισ. δολαρίων, το 2016 ύψους 3,6 δισ. δολαρίων και το 2017 ύψους 4,99 δισ. δολαρίων. Παρά τη συνεχή αύξηση των εσόδων της, πέρυσι ήρθε αντιμέτωπη με ζημίες ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Αυτές, ωστόσο, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην έκτακτη επιβάρυνση 1 δισ. δολαρίων από συναλλαγή με την Tencent.

SHARE