Στίβος: Aσημένια η Σπανουδάκη, χάλκινες Κυριακοπούλου και Αναγνωστοπούλου στους Μεσογειακούς

Εξαιρετική η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100 μέτρα στο στίβο των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Χάλκινα η Κυριακοπούλου και η Αναγνωστοπούλου!

Τα πρώτα της μετάλλια κατέκτησε η χώρα μας στο στίβο, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, που γίνονται στην Ταραγόνα, χάρη στις Ραφαέλα Σπανουδάκη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου.

Η Σπανουδάκη, με πολύ καλή κούρσα έκανε στα 100 μ. χρόνο 11.53, με αποτέλεσμα να πάρει στο φώτο φίνις το ασημένιο μετάλλιο, από την Αννα Μπονγκόρνι, που τερμάτισε με τον ίδιο χρόνο. Νικήτρια ήταν η Ορλαν Ομπισά με 11.29. Αυτό ήταν και το πρώτο μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Ακολούθησε το χάλκινο της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου στον τελικό της δισκοβολίας. Οπως και το 2013 στην Μερσίνα έτσι και σήμερα στην Ταραγόνα, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών. Η 26χρονη είχε καλύτερη βολή στα 58,85 μ., επίδοση που της έδωσε το δικαίωμα να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως και πριν 5 χρόνια. Η Αναγνωστοπούλου είχε ακόμη βολές στα 55,45 μ., 57,24 μ., 58,53 μ., 57,22 μ. και 58,45 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν η σπουδαία κυρία του αγωνίσματα, Σάντρα Πέρκοβιτς με 66,46 μ., ενώ δεύτερη η Λιλιάνα Κα (Πορτογαλία) με 60,05 μέτρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μπορεί να κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της στους Μεσογειακούς Αγώνες, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει από τον σημερινό αγώνα, αυτό που θα ήθελε.

Η “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 στο Πεκίνο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι έτσι περιορίστηκε σε άλμα στα 4,31 μ. και την τρίτη θέση. Η Κυριακοπούλου έδειξε επηρεασμένη από την μεγάλη αναμονή του αγώνα κι όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,41 μ., οι δύο προσπάθειες που έκανε δεν ήταν όσο καλές θα έπρεπε, για να μείνει πήχης. Η Κυριακοπούλου επέλεξε να κάνει το τρίτο διαθέσιμο άλμα της στα 4,46 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη συνεχίζει από εδώ κι έπειτα την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, διοργάνωση στην οποία θα επιδιώξει τη διάκριση.

Η Γαλλίδα Νινόν Γκιγιόν – Ρομαρίν ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4,46 μ. και δεύτερη η Σλοβένα Τίνα Σούτεγ με 4,41 μέτρα.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε τρίτος σε 20.78, σε μια κούρσα όπου ήταν ιδιαίτερα καλός στο πρώτο μισό της και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. Νικητής στην ίδια σειρά ήταν ο Ιταλός Ντεσαλού με 20.25 και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Ιταλός έδειξε ιδιαίτερα δυνατός και έτοιμος να διεκδικήσει μετάλλιο στον αυριανό τελικό. Ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλίγεβ επέλεξε να κάνει …περίπατο και σχεδόν σαν σταματημένος ήταν νικητής στη δεύτερη σειρά με 20.50.

Η Γρηγορία Κεραμιδά στην πρώτη δυνατή της κούρσα στη σεζόν στα 200 μ. τερμάτισε σε 23.79 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό. Η Ελληνίδα, η οποία βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς.

Την έβδομη θέση στον τελικό τω 400 μ. τερμάτισε η Ειρήνη Βασιλείου με 53.20, σε μια κούρσα, όπου πρωταγωνίστρια ήταν η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, η οποία τερμάτισε πρώτη σε 51.19. H 32χρονη πέτυχε νέο ρεκόρ Κύπρου και έδειξε έτοιμη και ανταγωνιστική ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Ο Χρήστος Κοτίτσας τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς των 800 μ. με 1.52.22 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση. Ο Κοτίτσας δέχθηκε κάποια σπρωξίματα στα πρώτα 200 μέτρα της κούρσας κι έμεινε πίσω, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό που έδωσαν οι προπορευόμενοι δρομείς.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος πήρε θέση εκκίνησης στον τελικό των 100 μ., όμως, έκανε άκυρη εκκίνηση και αποχώρησε από την κούρσα.