Σταικούρας: Οι φόροι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ, επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας οτι τα επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση έχουν ήδη, και θα έχουν, κόστος για τη χώρα.
Μιλώντας στο Σκάι ο βουλευτής ΝΔ τόνισε οτι “Δεν μπορεί η χώρα να κάνει παλικαριές όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ”.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ακόμα, με “προσέγγιση, δυστυχώς, στο ύψος των δημοσιονομικών και τη σύνθεσή τους που εδράζεται ουσιαστικά στην αύξηση φορών και φορολογικών συντελεστών, κυρίως έμμεσων”. “Τα 2/3 των μέτρων θα προέλθουν από το σκέλος των εσόδων, είναι αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο αυτό”, σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

“Η κυβέρνηση με την τακτική των καθυστερήσεων θα έπρεπε να έχει κλείσει την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο, σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Με το παιχνίδι των καθυστερήσεων έφερε τη χώρα στα πρόθυρα πιστωτικού γεγονότος, και δυστυχώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές” υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναδιάρθρωση χρέους ώστε να υποστηριχθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλιώς η χώρα θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε λήψη νέων μέτρων.

“Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας δεν έχει καταθέσει κάτι η κυβέρνηση, δεν έχει καταθέσει ούτε μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής” είπε.