Για μετά το 2018 μεταθέτει τη συζήτηση για το χρέος ο Σόιμπλε

 

Μια το καρότο και μια το μαστίγιο μας δείχνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Εurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του «Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι αν το 2018 υπάρξει ανάγκη τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα για το χρέος».

Ο ίδιος, μέσω του εκπροσώπου του Μάρτιν Γιέγκερ, επεσήμανε ότι θεωρεί εφικτή την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα έως την 24η Μαΐου, εφόσον έχουν ως τότε ολοκληρωθεί και οι εκκρεμούσες νομοθετικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση γα το χρέος, ο κ. Γιέγκερ διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά απλώς αποσαφήνιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού και εξήγησε: Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος.